Vergelijking fungiciden in uienproef

In een fungicidenproef bij PPO in Lelystad vergelijken onderzoekers in zaaiuien verschillende schema’s voor de bestrijding van onder meer valse meeldauw, stemphylium en bladvlekkenziekte.

Vergelijking+fungiciden+in+uienproef
© Nieuwe Oogst

In de schema's is ruime variatie aangelegd met verschillende middelen, doseringen en wel of geen hulpstoffen. Paul Goorden van Cebeco Agrochemie legt uit dat het de bedoeling is om een duidelijk beeld te krijgen van de werking van de fungiciden op de genoemde schimmelziekten.

'Daarnaast gaan de onderzoekers na de oogst ook beoordelen of er verschillen zijn voor wat betreft uitval door koprot', aldus Goorden. Volgens de gewasbeschermingspecialist zijn nu op het oog nog geen grote verschillen tussen de objecten zichtbaar.

Themadag uien

Uientelers kunnen volgende week op donderdag 16 augustus tussen 10 en 17 uur tijdens de Themadag uien in het kader van de www.uienpeen.nl/templates/dispatcher.asp?page_id=1152765de Ui&Peen Manifestatie van PPO en Agrifirm in Lelystad de fungicidenproef bekijken. Goorden geeft dan een toelichting.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer