Schep veilt 160 melkende fokvaarzen

Schep Holsteins Friesland veilt 160 eigen gefokte melkende vaarzen. 'De reden daarvoor is dat de recente aanwas een overschot veroorzaakt', meldt Johan Schep van het gelijknamige melkveebedrijf.

De verkoop van de dieren is volgens Schep een al jaren geleden geplande stap. 'Die past in onze ambitie en strategie en is zeker geen noodgreep door de huidige melk- en voerprijzen. Daarbij geloven we heilig in de veiling van runderen, zoals Coveco dat vroeg deed.'

Hij geeft aan dat beide melkveebedrijven van Schep in Boijl en Bergambacht voorlopig geen verder groei nastreven. 'We volgen met deze veiling onze uitgezette koers naar het einde van het melkquotum in 2015.'

Internationale stammen

De vaarzen komen uit internationale koefamilies. Schep wil met deze manier van aanbieden ontdekken of wat in het buitenland gewoon is in Nederland ook lukt. Bij het slagen van de veiling overweegt het melkveebedrijf dit 1 of 2 jaarlijks te herhalen.

Onder de te veilen dieren zijn NRM-gangers en diverse 87 en 88 punten vaarzen. Net als stiermoeders, toekomstige stiermoeders en drachtige vaarzen.

Geen uitschotveiling

'Het is zeker geen uitschotveiling, maar eentje met dieren van onberispelijke kwaliteit. Voor iedere boer een prima aanvulling in de wintermelk-periode', verzekert Schep.

De verkoop is in handen van Bert Meijering van BM Livestock en wordt 11 oktober 2012 gehouden op de HBC Stal in Boijl. Meer informatie over de veiling volgt later.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer