Waterplan voor Noord-Hollandse gemeenten

De Noord-Hollandse gemeenten Bergen, Castricum en Heiloo en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) hebben gezamenlijk een Waterplan opgesteld. Dat meldt gemeente Castricum.

In het Regionaal Waterplan staat wat de overheden doen op het gebied van schoon oppervlaktewater, drainage, riolering, waterrecreatie en natuur en milieu. De handtekening wordt donderdag onder het plan gezet.

In een aantal gebieden in de regio Bergen, Castricum en Heiloo is het water niet schoon of niet schoon genoeg of de kans op wateroverlast te groot. Riolen moeten na hevige regenval soms overtollig afvalwater lozen op het oppervlaktewater.

Natuur

Dat is slecht voor de waterkwaliteit en de natuur. De natuur kan hier en daar nog meer ruimte krijgen en ook kunnen de mogelijkheden voor recreanten groter worden.

In het waterplan staat beschreven welke maatregelen worden genomen en door wie. Het gaat om maatregelen op het gebied van riolering, grondwater, berging en afvoer van overschotten, kwaliteit, oeverbeheer en waterrecreatie.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer