Meer streekbeplanting erven Renswoude

39 mensen hebben belangstelling getoond voor een erfbeplantingsproject van Landschap Erfgoed Utrecht. Deze organisatie voerde dit project in 2010 en 2011 uit voor gemeente Renswoude en provincie Utrecht.

Op 34 erven is een bezoek gebracht en bij 31 is een erfadviesplan opgesteld. De eigenaren hadden vervolgens de keuze om (een deel van) de ideeën uit het plan uit te voeren.

Streekeigen

Alle inwoners van het buitengebied kregen de gelegenheid om de beplanting van hun erf aan te passen aan wat er in de streek thuis hoort. Dat betekende bijvoorbeeld dat groenblijvers als conifeer en laurier plaats zouden maken voor streekeigen soorten als beuk, linde, meidoorn of (knot)wilg.

Renswoude is nu 92 hoogstamfruitbomen, 1923 meter haag, 898 meter singel, 103 laanbomen en 85 knotbomen rijker. Ook zijn er 2 poelen aangelegd en zijn er op geschikte locaties steenuilennestkasten geplaatst bij eigenaren die daar belangstelling voor hadden.

Meer informatie over het project is te vinden op de www.landschaperfgoedutrecht.nl website van Landschap Erfgoed Utrecht.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer