'Ruim baan voor duurzame energie'

Een alliantie van verschillende organisaties, waaronder LTO Nederland, roept het demissionaire kabinet en de nieuwe Tweede Kamer op om het produceren van eigen duurzame energie meer rendabel te maken.

De groep komt met een eigen visie: stel decentraal centraal. De alliantie wil kleinverbruikers in staat te stellen zelf hun benodigde energie duurzaam in de buurt op te wekken zonder dat daar belasting over wordt geheven.

Hierdoor wordt het voor meer bedrijven en ook burgers interessant om in de opwekking van eigen energie te investeren. Wet- en regelgeving staat deze ontwikkeling nu in de weg.

Betaalbaar

Door de belastingvrije lokale opwekking blijft de energievoorziening betaalbaar en betrouwbaar. Ook zorgt het voor positieve lokale sociaal economische effecten, stelt de alliantie. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) voert een studie uit naar de omvang van deze effecten.

De alliantie bestaat onder meer uit LTO Nederland, een aantal natuur- en milieuorganisaties, Vereniging Eigen Huis en VNG.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer