Campagne+modderborden+van+start+in+NOP
© fotex.nl

Campagne modderborden van start in NOP

Om goed uitgerust de oogstperiode in te gaan, hebben boeren in de Noordoostpolder (NOP) zich voorzien van bijna 250 waarschuwingsborden voor modder op de weg.

Wethouder Andries Poppe van gemeente Noordoostpolder en afdelingvoorzitter Gerard Langebeeke van LTO Noord hebben gisteren in Luttelgeest het eerste nieuwe modderbord neergezet. Met de plaatsing roepen gemeente en LTO Noord boeren op om direct nadat het werk klaar is, de weg schoon te maken en de borden te verwijderen.

Ondanks het mooie weer van de laatste dagen zijn veel percelen nog behoorlijk nat, zodat de kans op het uitrijden van modder in het gebied aanzienlijk is. 'Als tip willen we meegeven ook al tijdens de werkzaamheden de weg schoon te maken', zegt Langebeeke. 'En voor de weggebruiker geldt: wees alert, ook als u geen borden ziet. Laat u niet verrassen.'

Spandoeken

LTO Noord plaatst ook dit jaar weer spandoeken met de tekst 'Oogsttijd, houd rekening met elkaar' bij diverse kruispunten om weggebruikers op het modderrisico te wijzen.

Langebeeke is tevreden met de respons van de LTO-leden. 'Ze hebben goed gehoor gegeven aan de oproep van zowel de gemeente als LTO om zorg te dragen voor verkeersveiligheid tijdens de oogst.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 4°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  70 %
Meer weer