Aanleg Koopmanspolder gestart

De graafwerkzaamheden voor de inrichting van de Koopmanspolder in opdacht van provincie Noord-Holland zijn deze week begonnen. In totaal wordt 16 hectare grasland omgevormd tot natuur voor de Ecologische Hoofdstructuur (EHS).

In ruim een half jaar ondergaat de polder een gedaanteverandering. Het natuurgebied krijgt mogelijkheden voor recreatie, gecombineerd met innovatief waterbeheer.

De graafwerkzaamheden duren tot begin oktober. Vervolgens krijgt de grond tot begin 2013 de tijd om zich te zetten. Dan volgt de afwerking en het inzaaien van de grond. In de tussentijd wordt een visvriendelijke waterin- en uitlaat aangelegd. In maart 2013 moet het werk klaar zijn.

Flexibel peilbeheer

Vanaf 2014 gaan Rijkswaterstaat en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in de polder aan de slag met flexibel peilbeheer, naar aanleiding van de adviezen van de Deltacommissie. Samen met Deltares en Staatsbosbeheer onderzoeken zij de gevolgen van verschillende waterhoogtes op veiligheid, waterkwaliteit, visstand en natuurontwikkeling.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer