Energie Marke Haarlose Veld krijgt 3 ton

Energie Marke Haarlose Veld wacht op 3 ton subsidie van provincie Gelderland. De toezegging voor het geld is er al wel, maar de provincie moet het nog formeel goedkeuren.

Gedeputeerde Staten buigen zich naar verwachting in september over het voorstel van Energie Marke Haarlose Veld voor de bijdrage van 3 ton voor het deelproject 'Andere vormen van grondgebruik'.

Bij dit deelproject valt te denken aan de teelt van bijvoorbeeld hennep of de eiwitvervanger quinoa of teelten die het organische stofgehalte van de grond kunnen verhogen.

Bodemvruchtvaarheid

Percelen op het Haarlose Veld kenmerken zich door een laag organisch stofpercentage van 1 tot 1,5%. Stalmest in plaats van drijfmest en teelt van graan in plaats van continuteelt van maïs zijn mogelijkheden om de bodemvruchtbaarheid te verhogen. Het stro van het graan wordt dan verhakseld op het land.

De Energie Marke denkt ook aan het verwerken van bermmaaisel en slootresten tot compost. Het plan is om een machine te bouwen die het maaisel en de resten versnijden. Vervolgens moet het gemixt met mest worden gecomposteerd.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer