Opnieuw+vervroegd+bietenzaad+bestellen
© SESVanderHave

Opnieuw vervroegd bietenzaad bestellen

Telers van suikerbieten kunnen vanaf vandaag via Suiker Unie opnieuw vervroegd bietenzaad bestellen voor 2013.

De regeling om vervroegd bietenzaad te bestellen bestaat sinds vorig jaar. Het bietenzaad wordt, afhankelijk van het ras en de zaadsoort, in de vroegbestelperiode aangeboden met een korting van ongeveer 5%. De vroegbestelling moet voor 1 september binnen zijn bij Suiker Unie.

Vanwege de gewijzigde regeling voor koptarra en daardoor aanpassing van de uitbetaling heeft het IRS voor de voorverkoop van zaad een aangepaste rassenbrochure samengesteld. Vrijwel alle rassen van de rassenlijst van 2012 kunnen vervroegd worden besteld.

Nieuwe rassen

Bietentelers die volgend jaar nieuwe rassen willen telen, moeten met hun bestelling wachten tot december.

Weer

 • Zondag
  15° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 7°
  40 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  60 %
Meer weer