AB Oost gaat beter communiceren

De directie van AB Oost heeft toegezegd nogmaals goed te kijken naar de communicatie met haar leden.

Dat gebeurde gisteren in een gesprek met LTO Noord-afdeling Salland. Beide organisaties hadden een gesprek over de aangekondigde reorganisatie bij AB Oost, waardoor 300 medewerkers worden ontslagen.

De directie van AB Oost zou graag meer duidelijkheid geven, maar ondernemingsraad, vakbonden en UVW zijn belangrijke partijen die ook allemaal hun rol moeten kunnen vervullen. Bovendien is het traject dat nog volgt, nog niet concreet.

Ledenbijeenkomsten

Maar LTO Noord-afdeling Salland heeft de directie nadrukkelijk geadviseerd om de leden hierin beter te betrekken en bijvoorbeeld ledenbijeenkomsten te organiseren om het hele traject toe te lichten.

De reorganisatie riep bij de leden en bestuurders van de afdeling de nodige vragen op. Het bestuur uitte daarom vorige week zijn zorgen in een brief aan de directie van AB Oost.

Ziekte

LTO Noord-afdeling Salland vroeg zich daarin af of de kwaliteit en beschikbaarheid van arbeid wel wordt gewaarborgd. Dit is vooral van belang in geval van ziekte en arbeidsongeschiktheid van agrarisch ondernemers.

Daarnaast maakt LTO Noord-afdeling Salland zich ernstig zorgen over het voortbestaan van de reductieregeling die AB Oost kent bij ziekte.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer