'RWE-compensatie Haansplassen vreemd'

Het bevreemdt LTO Noord Groningen dat de RWE/Essent-kolencentrale de Haansplassen selecteert voor natuurcompensatie, terwijl dat gebied bij de herijking van de Ecologische Hoofdstructuur een lagere prioriteit heeft gekregen.

Dat stelt LTO Noord in haar bezwaar tegen de nieuw afgegeven natuurvergunning van het energiebedrijf.

RWE/Essent heeft in Groningen 2 natuurcompensatiegebieden op het oog. De polder langs de Noord-Groningse kust en Midden-Groningen, waaronder het akkerbouwgebied Haanse Plassen valt.

Ganzenopvang

Voor de Haansplassen is het niet duidelijk of eerder overeengekomen natuurdoelen, bijvoorbeeld op het gebied van ganzenopvang, passen in de voorgestelde maatregelen, schrijft secretaris Peter Prins van LTO Noord Groningen.

LTO Noord stelt in de brief bovendien vast dat noch rond de realisering van de brakwatergebieden langs de Noordkust, noch bij de gebieden in Midden-Groningen gebiedspartners zijn betrokken, ondanks het feit dat er samenwerkingsstructuren bestaan.

De organisatie wil graag een gesprek hierover met het college van Gedeputeerde Staten van Groningen.

6000 bezwaren

Ook LTO Noord Drenthe en LTO Noord-afdeling Schiermonnikoog maakten onlangs bezwaar tegen de natuurvergunning. Provincie Groningen liet gisteren weten ruim 6000 bezwaren te hebben ontvangen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer