SVR%3A+pas+op+plaats+met+boerencamping
© Peter Lammers

SVR: pas op plaats met boerencamping

Door een overaanbod van boerencampings krijgen steeds meer ondernemers hun camping moeilijk vol. Belangenorganisatie Stichting Vrije Recreatie (SVR) roept boeren zelfs op een pas op de plaats te maken.

Er is een duidelijke verzadiging, merkt SVR-voorzitter Wim van den Berg. 'Iedereen denkt maar dat hij een boerencamping kan beginnen. Dat komt door voorlichting dat met campings veel geld te verdienen is', stelt hij.

Promoten

Campinghouder Ton Jalink in het Gelderse Heerde merkt ook dat de spoeling dunner is. Hij heeft zelf een grotere camping, maar merkt dat het voor boeren vrij gemakkelijk is om een camping met 10 tot 15 plaatsen te beginnen. 'LTO Noord en andere organisaties hebben het kamperen bij de boer erg gepromoot.'

Vekabo merkt overigens nog niets van een overaanbod, laat de belangenbehartiger weten. Wel ziet de organisatie dat het verschil tussen de campings steeds groter wordt. 'De goede ontwikkelingen zetten zich door', zegt voorzitter Rinus van 't Westeinde.

• Lees meer over zomerwerk deze zaterdag in Nieuwe Oogst, edities LTO Noord

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 2°
  10 %
 • Maandag
  10° / 2°
  0 %
 • Dinsdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer