VVD twijfelt over zilt Volkerak

De VVD-fractie is nog altijd niet overtuigd dat de zoetwatervoorziening in Zuid-Holland in de toekomst is gewaarborgd. De liberalen plaatsen vooral vraagtekens bij de voorgenomen verzilting van het Volkerak, bij Goeree-Overflakkee.

Statenlid Arie-Pieter Noordermeer erkent dat het Volkerak geen permanent zoetwaterreservoir kan zijn, maar vraagt wel aandacht voor de gevolgen.

'Hoe je het went of keert: een zout Volkerak leidt tot ophoging van het zoutgehalte bij de cruciale inlaatpunten in Zuid-Holland Zuid. Nu kan dat allemaal nog net, maar in de toekomst wordt een duidelijk verminderde rivierafvoer verwacht. dat is een groot risico.'

Tuinbouw

Naast de drinkwatervoorziening in de Berenplaat komt ook de tuinbouw op Voorne-Putten en in het Westland in de problemen, waarschuwt Noordermeer. Hetzelfde geldt voor de industrie in de Rijnmond.

'Een zout Volkerak zorgt voor een verhoging van het chloridegehalte bij de Bernisse Inlaat, die voor deze ondernemers cruciaal is. De waterkwaliteit luistert voor hen erg nauw en straks is er geen back-up meer.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer