Geen verdroging meandering Berkel

LTO Noord-afdeling Lochem wil voorkomen dat het gebied langs de Berkel in Almen in de zomer verdroogt na aanleg van de meandering van de rivier. Het voorontwerp bestemmingsplan is op verzoek van LTO aangepast.

De aanpassing van het voorontwerp bestemmingsplan Hermeandering de Berkel en landgoed De Rees van gemeente Lochem gebeurde na overleg van de LTO-afdeling met waterschap Rijn en IJssel.

Het gaat om het peilbeheer tussen de stuwen Besselink en Eefde (afleidingskanaal).

Bestemmingsplan

Naast aanpassing in het bestemmingsplan wordt die ook opgenomen in het projectplan van de hermeandering van de Berkel. Waarschijnlijk zijn beide plannen in oktober klaar en komt dan het bestemmingsplan ter inzage.

Waterschap Rijn en IJssel wil aan de slag met de meandering van de Berkel tussen Zutphen en Almen. In het deelgebied tussen Almen en het afleidingskanaal in Eefde handelt het om 26 hectare grond voor nieuwe natuur en voor berging van water.

Huiskavels

De grond is van stichting Oude en Nieuwe Gasthuis in Zutphen was verpacht aan boeren. Volgens afdelingsbestuurder Ramon Hesselink gaat de meandering niet ten koste van huiskavels van melkveehouders die ermee te maken hebben.

Indien nodig, krijgen ze compensatie in grond.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer