Inbrekers gek op NOP-buitengebied

Het buitengebied van de Noordoostpolder (NOP) is in trek bij inbrekers. Politie Flevoland probeert inwoners bewust te maken van de risico’s. Dat meldt huis-aan-huisblad Flevopost.

Het is volgens Flevopost voor inbrekers een koud kunstje om de boerenerven op te komen, maar ook om te vluchten. 'Je lost makkelijk op. Je gaat een keer rechts en links en bent op de A6', zegt woordvoerder Leo Dortland van politie Flevoland.

'Je hebt een doelgroep die het bewust heeft gemunt op de Noordoostpolder. Gewoon rondrijden en de buit, die voor het grijpen ligt, meenemen. Er valt veel te halen', geeft hij aan.

Verklikker

Het korps drukt mensen op het hart om ogen en oren goed open te houden. Dortland: 'Haal bezoekers uit de anonimiteit door bijvoorbeeld een verklikker aan het begin van het erf te plaatsen. Zodat er ergens een bel of zoemer gaat wanneer iemand op je erf komt'.

Mensen gelijk aanspreken als ze aan komen lopen, is volgens de woordvoerder nog zo’n simpele, maar effectieve tip.

Achterhuis

Het achterhuis op slot doen, is eveneens aan te raden. 'We hebben meegemaakt dat mensen aan de voorkant aan de koffie zaten en er aan de achterkant van alles werd gestolen', weet Dortland.

De politie roept inwoners op om de alarmlijn 112 te bellen bij verdachte situaties.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer