Glastuinders Huissen verplaatsen bedrijf

Zandvoort Flowers en gebroeders Rikken maken gebruik van de verplaatsingsregeling van Gelderland. Ze ondertekenden met gedeputeerde Van Dijk en burgemeester De Vries van Lingewaard een overeenkomst.

Die past in de herstructurering van het gebied Huissen-Angeren. De tuinders kregen ondersteuning van Projectbureau herstructurering glastuinbouw Huissen-Angeren.

Volgens Van Dijk laat dit zien dat gemeente en provincie samen de glastuinbouwsector kunnen ondersteunen. 'De glastuinbouw is belangrijk voor Gelderland. Continuïteit is heel belangrijk. Daar zijn goede ondernemers voor nodig.'

Uitbreiden

Voor Zandvoort Flowers betekent de overeenkomst dat het bedrijf centraliseert in Huissen en aan de Steenbergerveld kan uitbreiden naar 4 hectare.

Voor Rikken betekent het verplaatsing van een vestiging in het herstructureringsgebied naar het bestaande bedrijf op Bergerden, waarmee zij hun areaal glas uitbreiden naar 6 hectare.

Plannen

Meer tuinders in herstructureringsgebied Huissen-Angeren hebben plannen. Verwacht wordt dat dit leidt tot zo’n 30% aan herstructurering.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer