Bessembinder verhuist voor reconstructie

De familie Bessembinder start na jaren van voorbereidingen met een nieuw vleesvarkensbedrijf in landbouwontwikkelingsgebied (log) Wierden. Hiermee komt een einde aan een lange periode van onzekerheid.

Bessembinder+verhuist+voor+reconstructie
© Nieuwe Oogst

Het oude bedrijf lag bij de Holterberg in het extensiveringsgebied van de reconstructie. Natuur staat daar voorop. Intensieve veebedrijven mogen niet meer uitbreiden.

De nieuwe vleesvarkensstal met 5100 vleesvarkensplaatsen in Wierden kent een aantal opvallende zaken. Zo gaat Bessembinder de vleesvarkens in een overdekte, gesloten ruimte afleveren. Dit is om geluid naar buiten toe te voorkomen.

Mestafvoerstation

De mesttransporteur haalt straks de mest op met behulp van een mestafvoerstation aan de openbare weg. Zo hoeft de transporteur de mest niet te laden bij de luchtinlaat van de stal.

De warmtepomp moet in de winter zorgen voor een besparing op energiekosten en in de zomer voor koeling van de vloer in de afdelingen.

Open dag

De familie Bessembinder houdt op zaterdag 19 november een open dag van 11 tot 16 uur. Het adres is Burgemeestersdijk 5a in Wierden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer