Courage zoekt weidegang ‘solutions’

Hoeveel melkkoeien lopen er in 2025 in de wei? Als het aan project Amazing Grazing ligt zoveel mogelijk. Daarvoor zoeken initiatiefnemers Courage en Wageningen UR ‘amazing solutions’ voor ‘amazing questions’.

Melkveebedrijven in Nederland ontwikkelen zich op allerlei manieren richting 2025. Deze bedrijfsontwikkelingen geven kansen, maar ook knelpunten.

Sommige melkveehouders die beweiden, lopen tegen knelpunten aan waarvoor nog geen oplossingen zijn, met als gevolg het opstallen van koeien.

Beweiden in de toekomst

Met project Amazing Grazing gaan Courage en Wageningen UR op zoek naar de grote vraagstukken rond het beweiden in bedrijfssystemen van de toekomst.

Voor die vraagstukken zoeken ze grensverleggende oplossingen, door het ontwerpen en ontwikkelen van innovatieve oplossingen en nieuwe bedrijfsconcepten.

Oplossingen

Amazing Grazing wil met die oplossingen sector en samenleving in Nederland inspireren en stimuleren, zodat beweiding aantrekkelijk blijft of opnieuw wordt voor boer, koe en samenleving.

Geïnteresseerden kunnen zich melden bij gina.kuiper@wur.nl voor 1 augustus 2012. Meer informatie op de website van www.courage2025.nl Courage.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer