Korhoenkuikens Sallandse Heuvelrug dood

Alle korhoenkuikens op de Sallandse Heuvelrug zijn dood. Dat meldt Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. De oorzaak van de kuikensterfte wordt onderzocht, maar duidelijk is dat de dieren er niet in slagen eten te vinden.

Het feit dat er veel eieren gevonden en uitgekomen zijn, wijst er volgens het nationale park op dat er nog steeds potentie zit bij de overgebleven korhoenders.

Ondanks deze aanwas blijft de kuikensterfte de belangrijkste oorzaak van de penibele situatie waarin de korhoenders op de Sallandse Heuvelrug verkeren.

Voedselsituatie

Het feit dat de dieren na 7 dagen dood gaan, wijst erop dat er iets mis is met de voedselsituatie in het natuurgebied, geeft het nationale park aan. De eerste dagen teren de kuikens namelijk nog op hun reserves die ze meekrijgen uit het ei.

Onderzocht wordt wat er mis is met de voedselvoorziening op de Sallandse Heuvelrug. De uitkomsten daarvan worden binnenkort verwacht.

Bijplaatsing

Het nationale park plaats in het vroege voorjaar van 2013 nog extra korhoenders bij. De kosten hiervan bedragen ongeveer € 5000.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer