Zuid-Holland stoot diensten af

Provincie Zuid-Holland heeft een aantal taken voor vergunningen, toezicht en handhaving overgedragen aan de Omgevingsdiensten West-Holland en Midden-Holland.

Dit is de tweede stap in het proces van vorming van omgevingsdiensten. Op 1 januari 2011 zijn al taken overgedragen naar de www.omgevingsdienstzhz.nlOmgevingsdienst Zuid-Holland Zuid en www.dcmr.nlDCMR Rijnmond.

Op 1 januari 2013 volgt de overdracht naar Omgevingsdienst Haaglanden. Zuid-Holland is daarmee een van de eerste provincies waar straks alle omgevingsdiensten operationeel zijn.

Milieu en bodem

Vergunningen op grond van Wet milieubeheer, Wet bodembescherming en Wet algemene bepalingen omgevingsrecht worden nu uitgevoerd door 4 omgevingsdiensten en de provincie.

Sommige taken zijn zo gespecialiseerd, dat het niet mogelijk is bij iedere omgevingsdienst hierover expertise op te bouwen en behouden.

Omgevingsdienst

Deze taken zijn voor het hele grondgebied daarom aan 1 omgevingsdienst toegewezen. Zo neemt Zuid-Holland Zuid de Flora- en Faunawet voor haar rekening neemt.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer