Meeste dijken Stichtse Rijnlanden voldoen

Van de dijken in het beheergebied van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) voldoet 14% niet aan de veiligheidsnorm. Dat blijkt uit een uitgebreide keuring van de veiligheid van 316 kilometer aan regionale waterkeringen.

In de polders die worden beschermd door dijken die niet voldoen, bestaat geen direct gevaar. Wel is het waterschap extra alert bij zware omstandigheden, zoals langdurige regenval en extreme droogte.

Volgens HDSR voldoet 80% (252 kilometer) aan de norm en krijgt 6% geen oordeel. De gecontroleerde dijken liggen onder meer langs de Grecht, Wierickes, Linschoten, Oude Rijn en Hollandse IJssel.

Kades met veenondergrond

Bij de 6% niet meegenomen dijken gaat het om kades met veen in de ondergrond. Voor het berekenen van de stabiliteit daarvan zijn nog geen goede kengetallen beschikbaar.

Wanneer die informatie wel beschikbaar is, durft het hoogheemraadschap niet te zeggen. 'Op landelijk niveau wordt hier door onderzoeksorgaan STOA research naar gedaan', geeft een woordvoerster aan. 'HDSR wacht de resultaten hiervan af voor verdere stappen te zetten.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer