Europese inventarisatie castreren big

LTO neemt het initiatief om onder Europese varkenshouders te inventariseren hoe ver men is met 'stoppen met castratie'. In september wil LTO de resultaten presenteren.

De cijfers worden gepresenteerd tijdens een conferentie van de Europese Commissie.

LTO werkt bij de inventarisatie samen met Eurogroup for Animals, de Europese koepel van dierenbeschermingsorganisaties.

'We willen in beeld brengen hoeveel bedrijven al zijn gestopt met castreren en in welke landen al dan niet verdoven of een pijnstiller toepassen. Ook willen we kijken of we een enquête kunnen houden over de acceptatie van berenvlees in de markt', schrijf Annechien ten Have van de LTO vakgroep Varkenshouderij deze week in haar www.ltonoord.nl/blog/mijlpalenweblog.

In de verklaring van Noordwijk uit 2007 stelde de Nederlandse varkenshouderij zich op het standpunt in 2015 te stoppen met castreren. De EU nam die intentie over en koppelde daar het jaar 2018 aan.

Bonner ronde

Tijdens de Bonner ronde (een overleggroep van de Nederlandse en Duitse varkenshouderijketen) was het gespreksonderwerp ook 'stoppen met de castratie'. Voor Nederland is het belangrijk dat de Duitse markt ook beren accepteert.

'Deze gesprekken tussen Nederland en Duitsland leveren daar een kleine bijdrage aan. Kleine stapjes naar de mijlpaal om te stoppen in de EU', aldus Ten Have.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer