‘Knellende en onnodige regels opruimen’

'Er zijn goede resultaten geboekt en daar ben ik blij mee. De kunst is om nu druk op de ketel te houden en ook de resterende punten verder uit te werken', geeft LTO Nederland-voorzitter Albert Jan Maat aan.

%E2%80%98Knellende+en+onnodige+regels+opruimen%E2%80%99
©

Hij reageert hiermee op het vandaag gepresenteerde rapport van Bram Bierens. De voormalig CZAV-coöperatievoorzitter trad op als onafhankelijk voorzitter bij het overleg tussen LTO en de betrokken ministeries EL&I en I&M.

Maat rekent erop dat als LTO nieuwe voorbeelden voor onnodige en knellende regels voor ondernemers aankaart, de departementen en de belangenbehartiger deze oppakken. 'Met als doel minder en vooral eenvoudiger regels om onnodige irritatie bij boeren en tuinders te voorkomen.'

Regeldruk verminderen

'Als ondernemers regels onpraktisch en overbodig vinden of onnodig ingewikkeld, laat ze dat vooral blijven melden. Regeldruk verminderen is immers een continu proces', stelt Maat. 'Niet voor niets spreken beide staatssecretarissen van een tussenstand.'

De LTO-voorzitter is blij met de samenwerking tussen het bedrijfsleven en de overheid. Belangrijk is volgens hem dat van beide kanten de inzet is om regels op te ruimen of zo aan te passen, dat ondernemers er in de praktijk mee uit de voeten kunnen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer