Eerste+vroege+aardappelen+nu+toch+geveild
© Anton Dingemanse

Eerste vroege aardappelen nu toch geveild

Na een week uitstel zijn gisteren in Sint Annaland op Tholen dan toch de eerste vroege aardappelen geveild.

De aanvoer was in totaal 139 ton. De Dorés brachten 70 tot 80 cent op per kilo. De prijzen voor Première varieerden van 53 tot 59 cent. De duurste aardappelen waren de Eigenheimers met € 1,26 per kilo.

In zijn toespraak legde veilingdirecteur David Hage nogmaals uit dat de uitstel van de eerste veildag alles te maken had met de regenval van ruim een week geleden. De rooimachines konden daardoor niet het land op om voor de aanvoer van de eerste aardappelen te zorgen.

Goede rooiomstandigheden

Hage maakte duidelijk dat veilingorganisatie Alvantho, als koepel voor de veilingen in Scherpenisse en Sint Annaland, streeft naar de beste kwaliteit. Volgens hem is dat alleen mogelijk als de vroege aardappelen onder goede omstandigheden kunnen worden gerooid.

De aanvoer van 139 ton was het dubbele van vorig jaar op de eerste veildag. De eerste vroege aardappelen werden in 2011op Tholen echter eind mei al geveild.

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  70 %
Meer weer