Boeren+protesteren+weer+tegen+Buijtenland
©

Boeren protesteren weer tegen Buijtenland

Met een ‘vriendelijke blokkade’ van trekkers en andere materieel protesteerden de boeren op Midden-IJsselmonde vandaag weer tegen de komst van het natuur- en recreatiepark Het Buijtenland van Rhoon.

Dat gebeurde bij de Najaarsontmoeting van provincie Zuid-Holland dat het 600 hectare grote park wil aanleggen. Hiervoor moeten 15 boeren wijken.

Voorzitter Adjan Vos van LTO Noord IJsselmonde noemde de werkwijze van de provincie ‘ongehoord, ongeoorloofd en blind voor de toekomst’. 'Hoe bestaat het dat er op een van de duurste stukjes Nederland goed renderende bedrijven worden uitgerookt voor ongewenste natuur'.

Boerenvariant

Hij daagde de vertegenwoordigers van de provincie nog eens uit naar de Boerenvariant te kijken. Die hebben de boeren zelf opgesteld en is stukken goedkoper dan het huidige plan. 'Wie weet hebben deze ondernemers zelf heel innovatieve oplossingen.'

Niet alleen de boeren, ook bewoners zijn fel gekant tegen de komst van het Buijtenland van Rhoon. Zij hebben zich verenigd in het Platform Polders Albrandswaard (PPA). Voorzitter Thedie Binder hield tijdens de Najaarsbijeenkomst ook een vurig betoog voor behoud van de polders.

De tegenstanders hebben een bezwaar tegen het Buijtenland ingediend bij de Raad van State. De uitspraak daarvan wordt begin 2012 verwacht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  16° / 10°
  70 %
 • Maandag
  16° / 10°
  40 %
 • Dinsdag
  15° / 9°
  20 %
Meer weer