'Vooruitzichten akkerbouw goed'

De vooruitzichten voor de Nederlandse akkerbouw zijn voor de langere termijn goed. Dat schrijft ABN Amro in de 'Visie op Agrarisch'.

Nederland kan met een uitstekende infrastructuur en gunstige geografie een passend antwoord bieden op de groeiende vraag van de mondiale markt; vooral naar een hoog kwaliteitsproduct dat flexibel en betrouwbaar geteeld en geleverd wordt, stelt ABN Amro.

De kracht van de Nederlandse akkerbouw ligt volgens de bank niet in bulkproductie, maar in het creëren van meerwaarde en het aanpassen van de kwaliteit. Akkerbouwers doen dit door spreiding van rassen, rotatie in bouwplan, marktspecialisatie en het creëren van een optimale bedrijfsgrootte.

Mest

De groeiende mondiale vraag legt een stevig fundament onder grondprijzen, denkt ABN Amro. De aangescherpte mestwetgeving, waardoor de veehouderij meer land nodig heeft voor het uitrijden van mest, versterkt dit effect.

Anderzijds kan mestwetgeving op de langere termijn weer nadelige gevolgen hebben; door verschraling van het bodemleven kan de productie per hectare dalen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer