Honderden schapen arriveren in Arnhem

3 Gelderse herders arriveren in de loop van vanmorgen met hun honden en 450 Schoonebeker schapen in Arnhem. Dat gebeurt na een 10-daagse reis over de Veluwe waarbij ze aandacht vroegen voor de financiële situatie waarin zelfstandige herders zich bevinden.

De schaapskudde uit Epe loopt dwars door de stad naar de kinderboerderij in de wijk Presikhaaf. Daar wordt in het weekend de nationale Dag van het Levend Erfgoed gehouden.

De herders doen vandaag verder mee aan een symposium in Arnhem over de winstgevendheid van schaapskuddes. De 15 zelfstandige herders die Nederland nog telt, komen in de problemen door bezuinigingen op natuurbeheer.

Ruzie

Verder steggelen het ministerie van EL&I en de provincies al jaren over wie er moet betalen voor het behoud van schaapskuddes.

De tocht van de kudde heeft enorm veel belangstelling getrokken. De herders liepen langs eeuwenoude trekpaden via Apeldoorn, Loenen en Rozendaal naar Arnhem. 'Alles is best verlopen, het was alleen erg warm', gaf herder Chris Griswin aan.

ANP

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer