Besluit Blankenburgtunnel later

De aanleg van de Blankenburgtunnel is uitgesteld. Een meerderheid van de Tweede Kamer wil het dossier controversieel verklaren.

De voormalige gedoogpartner PVV zorgde vandaag tijdens een procedurevergadering voor een meerderheid. De partij was dit voorjaar nog voorstander van de Blankenburgtunnel.

VVD'er Charlie Aptroot reageerde gepikeerd op de 'draai van de PVV'. Uitstel van de tunnel is een 'absolute ramp voor de regio en de economie', zei hij. Ook het CDA pleitte ervoor om snel door te praten over de tunnel, in plaats van de 'hete aardappel' vooruit te schuiven.

Omstreden

De aanleg van de Blankenburgtunnel zoals het kabinet wil, is omstreden, omdat hij door een natuurgebied loopt. De tunnel moet de A15 en de A20 bij Rotterdam verbinden. Bewoners, natuur- en milieuorganisaties hebben liever de duurdere Oranjetunnel bij Hoek van Holland. Dit om de natuurgebieden te sparen.

Ook LTO Noord-afdeling Delflands Groen is voorstander van dit alternatief, omdat een Blankenburgtunnel het veenweidegebied in Midden-Delfland aantast.

De afdelingen in Westland en Oostland pleiten voor de Blankenburgtunnel, net als het Havenbedrijf en het overige Rotterdamse bedrijfsleven. Die zorgt voor de beste verkeersstroom naar het achterland en in de regio.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer