Twentse+streekproducten+voor+Roparunners
© Willem Dijkema

Twentse streekproducten voor Roparunners

‘Almeloopers loopt hard en blieft fit en gezoond, met lekkerste ett’n van Twentse Groond’. De voorzitter van Streekmarkt Twente, Nico Bebseler, bedenkt spontaan de leus ter ondersteuning van de Almeloopers.

Producenten van streekmarkt Twente hoefden niet lang na te denken op het verzoek van Lucas Goldsteen om producten te leveren voor het Almelose Roparunteam. Hij staat zelf met producten op de markt en is één van de lopers die dit pinksterweekend van Hamburg naar Rotterdam (570 kilometer) loopt.

'Ik ben kok en dacht dat het leuk zou zijn om de ploeg van goede maaltijden te voorzien. Het liefst met natuurlijke producten van het Twentse land', geeft hij aan.

Energierijke maaltijden

Goldsteen weet als loper dat goede voeding belangrijk is tijdens zo’n mega-event. 'Zonder goed eten houdt niemand het vol om van Hamburg naar Rotterdam te rennen. Vandaar dat we voor dit weekend stevige energierijke maaltijden samenstellen.'

Streekmarkt Twente in Delden is er elke eerste zaterdag van de maand in Delden van 9 tot 15 uur in het centrum van Delden, op het mooie intieme plein bij de Oude Blasiuskerk.

Weer

 • Woensdag
  21° / 6°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer