RFC-boeren bieden gratis melk aan (video)

Melkveehouders van Royal FrieslandCampina (RFC) zwermen momenteel met 5000 man over Nederland uit om gratis melk aan te bieden. Onder meer Bridget Maasland, Filemon Wesselink en de band De Kast hielpen bij de start van dit charmeoffensief.

Vanuit 16 plaatsen zijn de 5000 melkveehouders, ondersteund door 1200 RFC-medewerkers, nu over 135 steden en kleinere plaatsen uitgewaaierd. Ze delen melk uit in speciale Campina-pakken halfvolle melk. Onder de noemer 'van gras tot glas' promoten ze RFC-weidemelk en transparantie van het product.

Op de pakken staat een code waarmee op de www.Campina.nl Campina-website iedereen de herkomst van de melk kan traceren. Die voert terug naar minimaal 6 melkveebedrijven.

Polonaise

RFC-directievoorzitter Cees ’t Hart en voorzitter van de coöperatie Piet Boer stonden vanochtend beiden in Heerenveen. Samen met BNN-presentator Wesselink gaven zij daar de aftrap.

Via een beeldscherm hadden melkveehouders in Amsterdam contact met de voormannen in Heerenveen. Daar gingen presentatrice Bridget Maasland en popgroep De Kast de melkveehouders voor in de polonaise.

http://www.youtube.com/embed/OW7qV-46GPM

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer