Besluit Buijtenland weer uitgesteld

De Raad van State heeft nog eens 6 weken nodig om een uitspraak te doen over de aanleg van het landschapspark Buijtenland van Rhoon.

Dat laat de Raad van State per brief weten. Op 11 april vroeg het gerechtsorgaan ook al om verlenging. Nu is dat weer het geval. De uiterste datum voor de uitspraak staat nu op woensdag 4 juli.

De bewoners en boeren op het Zuid-Hollandse eiland IJsselmonde verzetten zich al jaren massaal tegen de omvorming van de 600 hectare polders in natuur en recreatie. Hiervoor moeten 15 boeren wijken.

Bezwaarschriften

Boeren en bewoners in het gebied dienden enkele duizenden bezwaarschriften bij de Raad van State in. Toch zet provincie Zuid-Holland de plannen door, omdat ze vasthoudt aan de Planologische Kernbeslissing.

Tijdens de hoorzitting begin maart meldden juristen van de provincie dat de 400 opgestelde robuuste natuurhectares niet worden gehaald. Dit omdat er door het gebied onder meer een forse leidingstraat ligt die met natuur niet bereikbaar is.

De Rhoonse en Carnisse Grienden

Zuid-Holland wil daarom het bestaande natuurgebied De Rhoonse en Carnisse Grienden (200 hectare) bij het Buijtenland trekken. Ook is er extra financiering nodig. Van de beschikbare € 140 miljoen is al € 70 miljoen uitgegeven, terwijl er amper een hectare is aangekocht.

De juristen van de provincie verdedigden zich door te stellen dat er een 'stroppenpot' is om het geldtekort op te vangen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 4°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    40 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    50 %
Meer weer