Vrouw gewond bij aanrijding met trekker

Een 24-jarige vrouw uit Easterwierrum is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een trekker in het Friese Wiuwert.

De vrouw reed omstreeks 17 uur in haar auto op de Froonackerdyk in Wiuwert. Een 16-jarige trekkerbestuurder uit gemeente Littenseradiel reed in de richting van Franeker. Hij zag te laat dat de auto's voor hem stil stonden, waarna hij uitweek naar de rijstrook voor het tegemoetkomende verkeer.

Traumahelikopter

Daar reed de 24-jarige vrouw waarna beide voertuigen in botsing kwamen. Zij raakte bij de aanrijding bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Het slachtoffer is met diverse botbreuken met de traumahelikopter naar het ziekenhuis in Groningen gebracht.

De trekkerbestuurder verkeerde na het ongeval in shock waarna hij per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek is vervoerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
 • Maandag
  24° / 15°
  40 %
Meer weer