Excuses+aan+slachtoffers+Q%2Dkoorts+helpen
© Nieuwe Oogst

Excuses aan slachtoffers Q-koorts helpen

Excuses van de overheid aan slachtoffers van Q-koorts helpen patiënten niet fysiek, maar helpen wel als mentale steun.

Dat zegt hoogleraar Gezondheid en Maatschappij Maria Koelen van Wageningen University in het blad Resource van Wageningen UR.

Patiënten hebben de meeste problemen met het feit dat het heel lang duurde voordat de overheid actie ondernam tegen de verspreiding van Q-koorts in Nederland. Mensen vinden het een taak van de overheid om mensen te waarschuwen en maatregelen te nemen.

Gebaar

Daarom vinden Q-koortsslachtoffers dat de overheid een gebaar moet maken. 'De aandoening hebben de mensen zelf niet in de hand. Dat is hen overkomen en het is lastig om daar grip op te krijgen als patiënt. Dan kan het goed zijn dat de ministers nu toegeven: we hebben te laat gehandeld', aldus Koelen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer