Prijzen+voor+ledenbinding+LTO+Noord
© Ruud Ploeg

Prijzen voor ledenbinding LTO Noord

De LTO Noord-afdelingen Ommen, Littenseradeel en Dalfsen hebben in 2011 het best gescoord in 'netto' ledenwerving. Daarvoor hebben zij een prijs ontvangen van LTO Noord: een geldbedrag voor de afdeling.

'Netto' ledenwerving wil zeggen het resultaat van het aantal nieuwe bedrijfsleden minus de opzeggers van het bedrijfslidmaatschap.

Voor de goede resultaten werden voorzitter Albert Dankelman van Ommen en voorzitter Jan Jansen Holleboom van Dalfsen in het zonnetje gezet door hoofd communicatie Netty Wakker van LTO Noord. De voorzitter van de Friese afdeling kon niet aanwezig zijn bij de uitreiking.

Een actief bestuur vormt de basis voor een geslaagde ledenwerving en ledenbehoud. Daarvan zijn voorzitter Dankelman en Jansen Holleboom overtuigd.

Passie

'Je moet een bestuur met passie hebben voor LTO Noord', zegt Dankelman. 'Laat zien wat je doet; dat is enorm belangrijk. Laat je zien op open dagen, ga netwerken en bezoek recepties op het gemeentehuis, zodat ze weten wie je bent. Als ik door Ommen loop, dan kijken ze naar mij als LTO’er, als boer. Dat is belangrijk als je als sector gehoord wil worden.'

Ook in Dalfsen laat LTO Noord van zich horen, zoals met persberichten en een eigen mailservice voor de leden. 'Als er een actueel onderwerp speelt waarop we reactie willen van de leden, dan sturen we een mail rond', zegt Jansen Holleboom.

'Zoals laatst over de Rechtersedijk, een onveilige weg. De reacties die we hierop kregen, hebben we meegenomen naar de gemeente.' Ook worden de leden via e-mail op de hoogte gebracht van actualiteiten, zoals over de structuurvisie en de EHS.

Van je laten horen, actief zijn op allerlei terreinen, open communiceren en er zijn als er problemen zijn; daarmee kun je als afdeling leden werven én aan je binden, is de ervaring van de beide voorzitters.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
 • Maandag
  24° / 15°
  40 %
Meer weer