Pluimveehouder is trots op vleeskuiken

De Nederlandse Vakbond voor Pluimveehouders komt in het geweer tegen de onjuistheden die Wakker Dier via de media verspreid over zogenaamde Nederlandse 'plofkip'.

Pluimveehouder+is+trots+op+vleeskuiken
© WUR Livestock Research

De NVP heeft bij het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) aan de bel getrokken. Het Productschap heeft beloofd binnenkort een informatiebrief te verspreiden waarin de werkelijke feiten over Nederlandse kip worden opgesomd.

De NVP stelt dat vleeskuikens hier ook gewoon vrij kunnen rondlopen in stallen. En wij geven diermeelvrij voer en zijn druk bezig met het verminderen van het antibioticagebruik. Bij dat alles garanderen wij de voedselveiligheid en het voorkomen van Se/St in vers pluimveevlees', aldus de NVP in haar nieuwsbrief

Trots

'Wij mogen trots zijn op ons vleeskuiken en ja, het is een ander kuiken dan in 1965. Wij rijden ook niet meer in een Volkswagen Kever of een Lelijk Eendje. Alle vooruitgang komt door verbeteringen. De verdubbeling van de productie is gerealiseerd met gelijkblijvende belasting voor het milieu.'

Verder stelt de NVP dat een gangbare kipfilet 221 gram minder CO2-uitstoot veroorzaakt ten opzichte van biologische kipfilet.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer