'Informatie over Randmeer kon beter'

De informatievoorziening door het Noord-Hollandse provinciebestuur aan Provinciale Staten over het Wieringerrandmeer-project was niet expliciet genoeg. Dat zei gedeputeerde Tjeerd Talsma maandag tijdens een debat met de Statenleden.

Talsma onderschreef met die constatering een van de conclusies in het rapport van de Randstedelijke Rekenkamer dat februari dit jaar naar buiten kwam.

De Rekenkamer is als extern bureau ingezet om het besluitvormingsproces te evalueren nadat Gedeputeerde Staten (GS) het project in november 2010 hebben stopgezet.

Onderbelicht

Volgens Talsma concentreerde de discussie zich te veel op de financiële kant van het verhaal. De maatschappelijke gevolgen voor bijvoorbeeld boeren die hun boerderij moesten verlaten, bleef daardoor onderbelicht, aldus de gedeputeerde.

Het provinciale bestuurslid distantieerde zich echter van het standpunt van SP-statenlid Fred Gersteling dat Provinciale Staten verkeerd is geïnformeerd. Volgens Talsma hebben GS geen informatie achtergehouden. Ook niet na het besluit om het project stop te zetten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer