Boeren virtueel op bedrijfsbezoek (video)

Boeren kunnen tegenwoordig virtueel op bedrijfsbezoek bij elkaar. Dat is mogelijk door het Virtueel Bedrijfsbezoek dat is ontwikkeld door VarkensNET, Dairy Campus en Varkens Innovatiecentrum (VIC) Sterksel.

Het Virtueel Bedrijfsbezoek bespaart zo kostbare tijd en risico’s op ziekteverspreiding. Veel ondernemers zien om deze redenen tegenwoordig af van het bezoeken van het bedrijf van collega-ondernemers, terwijl deze vorm van kennisuitwisseling juist belangrijk is.

Koffer

Met het Virtueel Bedrijfsbezoek kan vanaf elke willekeurige plek verbinding worden gelegd met een stal voorzien van een draadloos netwerk. VIC Sterksel en Dairy Campus leggen momenteel de laatste hand aan een mobiele koffer met apparatuur die in elke stal eenvoudig opgesteld kan worden.

Interactie

De apparatuur van Virtueel Bedrijfsbezoek is voorzien van camera’s en microfoons waarmee de ondernemer in de stal en de virtuele bezoeker(s) met elkaar kunnen communiceren. Zo kan de bezoeker de rondleider vragen stellen of hem verzoeken in te zoomen op een aspect in de stal.

Door de directe verbinding is eenzelfde interactie mogelijk als bij een gewoon bedrijfsbezoek en daarom is de techniek ook geschikt voor studieclubs, netwerken en het onderwijs.

http://www.youtube.com/embed/w_UA2nrasjM" frameborder=

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer