Overdracht watergangen Oud-Beijerland

Waterschap Hollandse Delta heeft het beheer en onderhoud overgenomen van een aantal sloten, singels en gemalen in de Zuid-Hollandse gemeente Oud-Beijerland.

De overdracht naar het waterschap een aantal voordelen voor Oud-Beijerland met zich mee. Denk hierbij aan efficiency en doelmatigheid. Verder komen ook de kosten voor het baggeren, verwijderen van waterplanten en schoonhouden van duikers voor rekening van Hollandse Delta.

Bovendien scheelt het de gemeente flink in de beheers- en onderhoudskosten van rioolbeheer. Dat het waterschap nu verantwoordelijk is voor het doorspoelplan, geeft de gemeente lucht. Voor het goed functioneren van het doorspoelplan is nu eenmaal specialistische kennis vereist. Dat maakt de gemeente kwetsbaar.

Overeenkomst

In een overeenkomst zijn de rechten en plichten van gemeente Oud-Beijerland en waterschap Hollandse Delta vastgelegd. Wethouder Johan van Buuren en dijkgraaf Jan Geluk bekrachtigden het besluit met hun handtekening.

Daarmee wordt de huidige situatie officieel gelegaliseerd. Het beheer en onderhoud wordt namelijk al enkele jaren uitgevoerd door het waterschap. Wethouder Van Buuren is blij dat hij het overnamedossier kan sluiten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer