Water grote zorg voor boeren Reitdiepdal

Boeren in het Reitdiepdal zijn bezorgd over de afwatering in het gebied. Zij hebben bezwaren tegen de afsluiting van de zuidelijke verbinding van het Oude Diepje met het Reitdiep.

'Wij willen hier geen situatie als in de Hedwigepolder. Onze voorouders hebben met bloed, zweet en tranen gewerkt om dit gebied droog te maken', reageerde een melkveehouder uit Winsum vanavond tijdens de informatiebijeenkomst van de gebiedscommissie Reitdiepdal in Sauwerd.

Ecologische Hoofdstructuur

Of alle plannen in het gebied doorgaan, is nog erg onzeker. De gebiedscommissie Reitdiepdal, waarin onder andere provincie, gemeente Winsum en Groningen, Landschapsbeheer Groningen en LTO Noord zitten, heeft ruim 200 hectare landbouwgrond nodig om de Ecologische Hoofdstructuur in de oude meanders te realiseren.

De kavelruil en plannen voor particulier natuurbeheer staan door de herijking van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) echter op losse schroeven. De provincie moet beslissen over de voortgang hiervan.

Voorzitter van de gebiedscommissie en gedeputeerde Wiebe van der Ploeg verwacht dat de val van het kabinet niet leidt tot een nieuw natuurbeleid. Hij zei voor de zomer meer duidelijkheid te willen geven over de EHS bij het Reitdiep.


Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer