HDSR zoekt ‘waterleden’ Linschoterwaard

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) zoekt mensen die zitting willen nemen in de gebiedscommissie uitvoering van het watergebiedsplan Linschoterwaard.

Burgers en vertegenwoordigers van belangenorganisaties kunnen hierin kritisch meedenken over de uitvoering en ondersteuning geven aan het waterschap. Ook het signaleren van knelpunten en gevoeligheden hoort tot de taken.

Na de vaststelling van het watergebiedsplan Linschoterwaard een jaar geleden is de voorbereiding van de uitvoeringsmaatregelen op gang gekomen. Een daarvan is de bouw van een nieuw gemaal aan de Waardsedijk langs de Hollandse IJssel.

Kavelruil

Op deze locatie wordt ook de nieuwe watergang de maalvliet gegraven. Voor het gemaal en de watergang is grond nodig. Dat gebeurt via overeenkomst voor kavelruil om de grond in handen te krijgen.

Ook gaat HDSR de komende maanden een flink aantal peilaanpassingen doorvoeren. Het gaat om peilen in gebieden waar geen verdere inrichtingsmaatregelen nodig zijn.

Melden

Mensen die in het gebied wonen met een positief kritische instelling en goede contacten in de Linschoterwaard kunnen zich voor de gebiedscommissie melden bij projectleider Peter Hesen van HDSR.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer