Online vacatures agrarische sector stijgen

Het online aanbod van vacatures in de agrarische sector is in maart gestegen. Dat blijkt uit de Monster Employment Index, de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online-arbeidsmarkt.

Het totaal aantal vacatures over alle sectoren zakte in maart verder weg. Het aanbod daalde met 5 punten en duikt daarmee onder het historisch dieptepunt van de afgelopen 2 maanden.

De algehele Index komt nu uit op 76 punten, de laagste score sinds de start van het onderzoek in 2004. Het aanbod slonk het snelst in de gezondheidszorg.

Economische graadmeters

De info.monsterboard.nl/pers/monster-employment-index/info3.aspxindex daalde in alle provincies, maar met 10 punten in Drenthe en Noord-Brabant het meest. 'Dat ligt in lijn met de recente CPB-uitspraken over de belangrijkste economische graadmeters', geeft directeur Warren Hammond van Monsterboard.nl aan.

'Wij verwachten dat werkgevers voorzichtig blijven in het aantrekken van personeel omdat zakelijke vooruitzichten onzeker blijven. We kijken met belangstelling hoe de markt zich in het tweede kwartaal ontwikkelt', stelt hij.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer