'Investering energie zaak van ondernemer'

'De overheid kan de regels aanpassen om ontwikkeling van energiesystemen ruimte te geven', zegt staatssecretaris Henk Bleker van EL&I. 'Maar de ondernemer bepaalt of hij de investering wil maken.'

%27Investering+energie+zaak+van+ondernemer%27
© ANP

Dat is de kern van een interview dat staatssecretaris Henk Bleker heeft gegeven aan Nieuwe Oogst en dat zaterdag verschijnt. In het interview gaat hij in op de toekomst van de duurzame energieopwekking in de Nederlandse land- en tuinbouw.

Bleker stelt dat de SDE+-regeling volop wordt gebruikt door ondernemers. Andere regelingen ter stimulering van kleinschalige duurzame energie op het platteland zijn nu niet aan de orde.

Wel wil Bleker kijken naar de mogelijkheden voor stimulering van energieopwekking bij boeren binnen het budget van het Europees landbouwbeleid na 2013.

Ondernemersrisico

Lage energieprijzen of juist hoge prijzen voor de grondstoffen voor vergisters horen bij het ondernemersrisico, vindt Bleker. Wel liggen er kansen voor agrarische ondernemers om samen te werken met burgers op het gebied van groene energie, zegt de bewindsman.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer