CAO-overleg Open Teelten opgeschort

De onderhandelingen over een cao in de Open Teelten zijn na het eerste gesprek opgeschort. De vakbonden vinden het voorstel van de werkgevers te min.

De werkgevers - vertegenwoordigd door LTO - hebben een voorstel gedaan voor een nieuwe arbeidsovereenkomst, maar de vakbonden wijzen dit resoluut af. Zij noemen twee hoofdpunten die volgens hen onacceptabel zijn.

De bonden betreuren dat LTO de lonen niet wil verhogen. De vakbonden vinden dit niet terecht omdat de inflatie 2,48 procent is. De werknemers in de sector gaan er in koopkracht op achteruit, stellen zij. Het tweede heikele punt gaat over de uitbreiding van de werkweek van 38 naar 40 uur.

Ruimte

LTO-onderhandelaar Mans Vulto denkt dat de bonden uiteindelijk wel weer met hem in gesprek gaan. Veel ruimte heeft hij niet. 'Het gaat niet goed in de meeste sectoren. Dan kan ik niet thuiskomen met de boodschap ‘we hebben eens luxe gedaan’ met een flinke loonverhoging.'

De cao Open Teelten is van toepassing voor werknemers in de sectoren akkerbouw, bloembollenteelt, buitenbloemen, boomkwekerij, fruitteelt en vollegrondsgroenteteelt. Tienduizenden werknemers vallen onder deze afspraken. De huidige cao loopt af op 30 juni 2012.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer