LTO: onnodige beperkingen Apeldoorn

Gemeente Apeldoorn gebruikt de reconstructiezones ook voor uitbreidingsmogelijkheden voor de grondgebonden veehouderij. Dat tot verbazing van LTO Noord-afdeling Apeldoorn.

De afdeling reageerde deze week bij de gemeente op het voorontwerp bestemmingsplan Wenum Wiesel. 'De reconstructiezones van het Reconstructieplan Veluwe gelden alleen voor de intensieve veehouderij.

Zoals de gemeente het reconstructiebeleid nu doorvoert in het bestemmingsplan, krijgt de grondgebonden veehouderij volgens de afdeling onnodige beperkingen opgelegd.

Op slot

'De gemeente zet de grondgebonden veehouderij in het extensiveringsgebied zo zelfs helemaal op slot', verzekert de afdeling.

LTO Noord pleit verder voor een flexibele houding van de gemeente. Om bijvoorbeeld sleufsilo's, kuilvoerplaten en mestsilo's aangrenzend aan het bouwvlak toe te staan. Maar ook om op verzoeken om een ruimer bouwblok in te gaan.

Bouwvlakvergroting

De afdeling stelt de gemeente daarom voor om een bouwvlakvergroting tot 2 hectare via een wijzigingsbevoegdheid mogelijk te maken.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer