Darmen versterken met zurenmix

Het ondersteunen van de vertering bij varkens en kippen komt neer op het gezond houden van de darmen. Met een uitgebalanceerde mix van organische zuren door het voer en in het drinkwater zijn stappen te zetten.

Selko-pH in het water zorgt voor gezond drinkwater voor dieren en het tegengaan van een biofilm in leidingen. Vaccinaties en eventuele medicatie via het water zijn daardoor ook veel effectiever.

Met aangezuurd water stijgt vaak ook de voeropname. Met aangezuurd water daalt de pH in de maag sneller. Hierdoor krijgen ongunstige kiemen minder kans zich te vermeerderen en door te schieten naar de dunnen darm.

Darmbeschermer

Door in voer het middel Presan toe te voegen is de darmgezondheid verder te verbeteren. Dit complex met organische zuren die snel en trager hun werking doen, beschermt de gehele darm tegen de negatieve effecten van ongunstige bacteriën. De darmwand is sterker en kiemen kunnen zich er minder goed op vestigen.

Dit werd vanmiddag verteld in Wijchen tijdens het seminar 'Blik op diergezondheid' van Selko Feed Additives, onderdeel van Nutreco.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer