F-16 controleert toestand dijken in Groningen

Een F-16 met infrarood-apparatuur controleert morgen en overmorgen de toestand van het Eemskanaal en het Winschoterdiep in provincie Groningen. Dat gebeurt naar aanleiding van het hoge water in januari 2012.

Het verzoek van Waterschappen Noorderzijlvest en Hunze & Aa’s is een vervolg op de ondersteuning tijdens de wateroverlast, begin januari 2012. Dat gebeurde op verzoek van de Veiligheidsregio Groningen.

Vanaf vliegbasis Volkel nam een straaljager met infrarood-apparatuur op 6 en 16 januari de dijk op de korrel. Die beelden boden de waterschappen waardevolle aanvullende informatie over de toestand van de kaden, in het bijzonder het deel bij Woltersum.

Kwel

De beelden maken duidelijk waar kwel uit de achterkant van de dijk stroomt. Kwel is water dat via kleine kanaaltjes door de dijk sijpelt en in de achtergelegen kwelsloot stroomt.

De infraroodbeelden van januari 2012 gaven een goed beeld van de lekkages, vooral uit de kade van het Eemskanaal. De opnames toonden duidelijker dan met het blote oog de precieze locaties van de uitgangen van de waterstroompjes in de dijk.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer