Gelderland: haast bij LOG-verplaatsingen

Gelderlandse gemeenten moet haast maken met opnemen van provinciaal reconstructiebeleid in de bestemmingsplannen. Die waarschuwing komt van Gedeputeerde Staten (GS).

Die versnelling is nodig om agrarische ondernemingen met een provinciale subsidie te verplaatsen naar een landbouwontwikkelingsgebied (LOG). Deze bedrijven liggen meestal in de buurt van kwetsbare natuur.

GS laat dit weten in een notitie die gisteren aan Provinciale Staten is gestuurd. Daarin worden ook 9 beleidsvoornemens genoemd, waaronder het voornemen om geen bouwblokgroottebeleid te voeren. Gedeputeerde Staten wil veehouderijen juist stimuleren tot duurzame ontwikkeling.

VIV regeling

Het college stelt verder voor om geen nieuwe verplaatsingsregeling voor intensieve veehouderijbedrijven (VIV regeling) op te stellen in extensiveringsgebieden.

Alleen in de directe omgeving van Natura 2000 gebieden kan in een specifiek geval nog een mogelijke gesubsidieerde bedrijfsverplaatsing plaatsvinden.

Rivierenland

Voor bestaande bedrijven in niet reconstructiegebieden, met name Rivierengebied, is de GS-opzet dat in de nieuwe structuurvisie kaders komen.

Die worden gesteld voor de ontwikkelingsmogelijkheden voor de intensieve veehouderij. Daarmee geldt dan in de hele provincie hetzelfde beleid.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer