CV doneert € 35.000 aan Servische school

De leden van Coöperatieve Verzendhandel (CV) schenken het financieel overschot van de coöperatie aan een project om een schoolgebouw te renoveren in het Servische bergdorpje Rudno.

CV+doneert+%E2%82%AC+35%2E000+aan+Servische+school
© Klaas Dijkstra

Het totale bedrag om de school te voorzien van een nieuw dak, vloer, elektriciteit en toiletgroep is begroot op € 100.000. Daarvan neemt de coöperatieve ruim eenderde voor haar rekening.

De verzendhandel stopte in 2010 met de activiteiten om areaal te contracteren voor de teelt van vooral bonen en erwten. Die beslissing had te maken met een conflict met de belangrijkste afnemer. Daarna bleek een rendabele exploitatie niet meer mogelijk.

Restkapitaal

Na het opheffen besloten de CV-leden om het restkapitaal niet onderling te verdelen, maar beschikbaar te stellen aan een goed doel. Uiteindelijk is gekozen voor het scholenproject in Servië. Voormalig CV-voorzitter Klaas Dijkstra is bij dat project betrokken.

Dijkstra begeleidt in het berggebied Golija lokale akkerbouwers bij de teelt van aardappelpootgoed. Via zijn contacten werd hij op de hoogte gesteld van de erbarmelijke toestand van de school in Rudno. Samen met zijn vrouw richtte hij een stichting op om de steun voor de school te coördineren.

• Lees meer hierover deze week in Nieuwe Oogst, edities LTO Noord

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer