Duurzame geitenhouderij kost investeringen

Een duurzame geitenhouderij is mogelijk, maar daarvoor moet nog heel wat gebeuren op het gebied van volksgezondheid, milieu, maatschappelijke acceptatie, verwaarding van lammeren en economie.

Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen UR Livestock Research. Als vervolg hierop gaan de onderzoekers samen met geitenhouders en ketenpartijen aan de slag met het ontwerpen van duurzame toekomstbeelden.

Net als het uitstippelen van een route waarlangs deze toekomstbeelden kunnen worden verwezenlijkt.

Investeringen

Voor een betere verwaarding van overtollige lammeren, minder risico’s voor de volksgezondheid en minder milieu-impact zijn bijvoorbeeld investeringen nodig. Het einddoel is om beweging te creëren, zodat problemen worden aangepakt en een duurzamere toekomst in zicht komt.

Een vervolgtraject dat in 2012 wordt uitgevoerd, moet een belangrijke bijdrage leveren aan een duurzame toekomst voor de geitenhouderij. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een interactieve aanpak.

Nieuwe ontworpen

Geitenhouders en marktpartijen werken gezamenlijk aan nieuwe ontwerpen voor hun bedrijven en de keten. De resultaten worden getoetst met consumentenpanels, blijkt uit het www.edepot.wur.nl/198235onderzoek.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer