Geen Zwols housefestival in broedseizoen

Housefestival Hardshock zou niet bij de Wijthmenerplas in Zwolle gehouden mogen worden in het broedseizoen. Dat vinden de Zwolse gemeenteraadsfracties van D66 en GroenLinks, meldt De Stentor.

Die fracties vroegen het college van burgemeester en wethouders om opheldering over de gang van zaken rondom de vergunningaanvraag voor het Hardshockfestival. Dat moet op 14 april plaatsvinden bij de Wijthmenerplas.

Hardshock is daarmee in het broedseizoen het tweede luidruchtige festival naast Fusion of Dance, dat op 19 mei op dezelfde locatie wordt gehouden.

Vergunningaanvraag

'Hoewel er een negatief advies is van de stadsecoloog over de vergunningsaanvraag, wijst tot nu toe alles erop dat het festival gewoon kan doorgaan met de voorbereidingen', schrijven Sonja Paauw van D66 en Michiel van Harten van GroenLinks.

Natuur is naast cultuur en bereikbaarheid volgens beide politici een belangrijke factor als het gaat om de aantrekkelijkheid van Zwolle. 'Wij willen dat de gemeente zorgvuldig met die natuur omgaat. Wij zijn dan ook van mening dat er geen verstorende evenementen mogen worden georganiseerd bij de Wijthmenerplas.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer